Cum se face un portofel de criptomonede

Știți cum să instalați software pe desktop sau laptop? Ați instalat vreodată o aplicație pe telefon? Dacă da, atunci crearea unui portofel criptografic va fi ușoară.

Când cumpărați criptomonede, trebuie să le stocați undeva. Criptomoneda este, la urma urmei, complet digitală. Puteți păstra cripto pe un schimb de criptomonede care vine cu avantajele și dezavantajele sale. Sau puteți alege un portofel de auto-custodie sau non-custodie. Vom explica ce înseamnă totul pe această pagină.

În primul rând, ar trebui să verificați „Cum se face o tranzacție cu criptomonede”, Pentru câteva informații. Cu toate acestea, dacă sunteți deja familiarizați cu cripto și căutați informații despre cum să creați un portofel de criptomonede, atunci ați ajuns la locul potrivit.

Portofele găzduite sau „portofele web”

Portofelele găzduite sunt cel mai popular și simplu mod de a configura un portofel criptografic. În esență, vă păstrați cripto-ul pe orice platformă de schimb doriți. De exemplu, puteți descărca o aplicație precum Coinbase, vă puteți înregistra și verifica, apoi puteți începe să cumpărați criptomonede. Coinbase va păstra apoi aceste monede într-un portofel găzduit.

Se numește găzduit deoarece o terță parte vă păstrează sau vă „găzduiește” portofelul pe blockchain. Acest lucru este similar cu modul în care băncile vă păstrează banii într-un cont de economii.

Cu toate acestea, există o mulțime de argumente pro și contra cu portofelele găzduite.

ARGUMENTE PRO:

 • Puteți începe tranzacționarea imediat
 • Nu necesită multă cercetare sau hardware suplimentar
 • Dacă uitați parola, vă puteți recupera în continuare activele cripto

CONTRA:

 • Limitat la ceea ce puteți face cu criptomoneda dvs.
 • Este posibil să nu dețineți din punct de vedere tehnic criptomoneda (acest lucru depinde de platformă)
 • Vulnerabil la hack-uri
 • Nu este reglementat de niciun organism sau organizație guvernamentală
 • Nu este asigurat, deci dacă platforma dă faliment sau este piratată, nu aveți noroc (și cripto)

În general, nu este recomandat să nu stocați o mulțime de cripto pe un schimb. În afară de hacking, există problema custodiei. Ca o bancă tradițională în care nu aveți un drept legal asupra banilor din contul dvs. Când vă retrageți, cereți permisiunea băncii. În mod similar, în funcție de termenii și condițiile platformei, este posibil să nu dețineți direct aceste criptomonede.

Portofelele web sunt bune pentru a vă uda degetele de la picioare, dar există opțiuni mai bune pentru cei serioși în ceea ce privește tranzacționarea în cripto.

Portofele fără custodie sau auto-custodie (numite și portofele software)

Portofelele fără custodie sau auto-custodie (sau portofelele software) nu se bazează pe o terță parte pentru a vă menține criptomoneda în siguranță. Un portofel fără custodie este un software pe care îl puteți utiliza pentru a vă stoca cripto. Este la fel de ușor ca descărcarea unei aplicații.

Protejarea și gestionarea parolei este în întregime responsabilitatea dvs. În cripto, parolele sunt numite „cheie privată” sau „frază de bază”. Aveți nevoie de acest lucru pentru a vă accesa cripto. Cu portofelele de auto-custodie, responsabilitatea este a ta și numai a ta.

Beneficiile responsabilității suplimentare depășesc controlul complet al securității criptomonedelor. De asemenea, puteți participa la activități criptografice mai avansate, cum ar fi împrumuturile și împrumuturile.

Iată cum să creați un portofel fără custodie.

1. Descărcați o aplicație portofel precum Coinbase, Ledger Nano X, Electrum sau Mycelium. Există multe altele, deci asigurați-vă că cercetați care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. Unele portofele sunt făcute pentru mobil, în timp ce altele funcționează mai bine pe un desktop. Mulți consideră Coinbase ca fiind cel mai bun portofel pentru începători.

2. Spre deosebire de un portofel găzduit, nu trebuie să partajați informațiile personale cu un portofel de auto-custodie. Puteți chiar să creați un cont fără o adresă de e-mail.

3. Notează-ți cheia privată. Cheile sunt cele care fac criptomonedele superioare instituțiilor financiare tradiționale. Cheia privată este o expresie aleatorie de 12 cuvinte. Păstrați-l într-o locație sigură. Dacă pierdeți această cheie, va fi imposibil să vă recuperați cripto-ul. Nu există o autoritate superioară într-un blockchain descentralizat.

4. În funcție de aplicația portofel pe care o alegeți, este posibil să nu puteți cumpăra cripto direct folosind monede tradiționale, cum ar fi dolari sau euro. În acest caz, va trebui să transferați activele cripto dintr-o altă locație, cum ar fi un portofel găzduit.

Dacă utilizați acest tip de portofel, asigurați-vă că este complet necustodial. Aceasta înseamnă că controlați 100% din activele din portofel. Cu toate acestea, deoarece aceste portofele sunt stocate online, acestea se confruntă cu aceleași vulnerabilități ca și schimburile criptografice.

Portofele hardware (numite și portofele reci)

Un portofel hardware (sau portofel rece) este un dispozitiv fizic care stochează cripto. Criptomonedele nu devin mai sigure decât aceasta. Un portofel hardware deține cheile dvs. private, astfel încât criptomoneda dvs. este offline. La urma urmei, hackerii nu pot hack ceea ce nu este online.

Majoritatea utilizatorilor ocazionali de criptomonede nu se deranjează cu portofelele hardware. Acestea pot fi costisitoare (până la 100 USD) și puțin complexe de configurat. Dar acestea sunt extrem de benefice atunci când vine vorba de păstrarea criptomonedelor în siguranță. Portofelele hardware sunt esențiale dacă aveți cripto în valoare de mii de dolari.

Dacă cineva îți sparge computerul, criptomoneda ta este sigură. Chiar dacă cineva îți sparge casa și îți fură portofelul hardware fizic – fără cheia privată, nu are acces la cripto.

Iată cum să creați un portofel hardware.

1. Cumpărați dispozitivul fizic. Ledger și Trezor sunt mărci de renume.

2. Instalați software-ul livrat împreună cu hardware-ul. Instrucțiunile vor veni împreună cu dispozitivul, dar dacă nu, atât Ledger, cât și Trezor au manualele lor online.

3. Transferați cripto în portofel. La fel ca majoritatea portofelelor de auto-custodie, portofelul hardware nu vă permite de obicei să cumpărați cripto folosind dolari și euro.

Întrebări frecvente

Toate portofelele criptografice nu sunt custodie?

Nu, absolut nu. Schimburile de criptomonede precum Coinbase oferă portofele de custodie. Acestea sunt utile pentru activități de bază, cum ar fi cumpărarea, vânzarea și tranzacționarea. Dar criptomoneda dvs. este deținută în încredere de schimb.

Este hacking-ul un risc sever pentru portofelele criptografice?

Nu în mod special. Toate finanțele online sunt fundamental riscante. Dar platformele mainstream precum Coinbase sunt la fel de sigure ca și punctele de vânzare tradiționale, cum ar fi PayPal. Nu există niciun risc pentru un portofel hardware.

Cum știu dacă portofelul meu este custodial?

Portofelele fără custodie necesită ca dvs. (și numai dvs.) să dețineți cheia privată asociată adresei publice a portofelului dvs.

Ce este o adresă Crypto?

Este ca o adresă în viața reală. O adresă criptografică este un șir de text care semnifică locația unui portofel specific pe blockchain. O adresă poate trimite sau primi monede criptografice. Poate fi numită și adresă blockchain.

Cum trimit cripto cu portofelul meu?

Obțineți adresa portofelului către care doriți să trimiteți cripto. Adesea, pentru a simplifica lucrurile, adresa va fi sub forma unui cod QR. În caz contrar, este un șir de text.

REWARD POINTS
 • Register Your Self and Earn
  10 Points
 • Plasați comanda și câștigați puncte Earn 1 Puncte pe fiecare 1.00 cheltuit
 • Refer Link
  Împărtășiți acest link și primiți o recompensă doar la achiziția lor
 • Câștigați pe baza cumpărării de către altcineva
  Recompensa este : 20 Punct
 • image
  Aplicați puncte la totalul coșului

  Regula de conversie : 1.00 = 25 Punct

REWARD POINTS REWARD POINTS
Scroll to Top