Cum se face o tranzacție cu criptomonede

Înainte de a învăța cum să facem o tranzacție cu criptomonede, va trebui să învățăm câteva elemente de bază despre cripto în sine. Cum ar fi, ce dă valoare unei criptomonede? De ce să vă deranjați cu acești bani amuzanți de pe Internet când transferați niște bani din contul dvs. PayPal?

Până la sfârșitul acestei pagini, veți înțelege valoarea cripto. Nu numai că veți ști ce este o criptomonedă și cum să efectuați o tranzacție, dar veți ști, de asemenea, de ce ați putea dori un portofel criptografic mai devreme decât mai târziu.

Dar ne depășim pe noi înșine.

O criptomonedă este o combinație a două tehnologii benefice: bani și criptografie.

Ați întâlnit vreodată un CAPTCHA? Știi, când ești pe un site web, îți cer să dai click pe poze cu motociclete pentru a dovedi că nu ești bot? Aceasta este criptografia în acțiune. Criptografia funcționează în fundal pentru a ne asigura că aplicațiile noastre de mesagerie sunt protejate împotriva spionajului terților.

Criptomonedele sunt monede digitale sau virtuale securizate prin protocoale similare de confidențialitate și securitate. Este în esență criptografie aplicată banilor și schimburilor.

Dar așteptați – cum creați exact bani din nimic? Chiar dacă „nimicul” este o grămadă de cod de computer. De ce au valoare criptomonedele?

Această pagină explică modul de efectuare a unei tranzacții cu criptomonede. Dar mai întâi, vom oferi câteva informații despre tehnologia în sine. Dacă doriți să treceți la urmărire, utilizați subtitlurile pentru a vă găsi preocuparea specifică.

Principalele idei de reținut

 • O criptomonedă este un activ digital într-o rețea distribuită pe milioane de computere. Similar cu „Napster” sau alte site-uri de partajare a fișierelor P2P.
 • Guvernele și casele de discuri nu au putut opri oamenii să descarce muzică, deoarece structura aplicației era prea descentralizată. Ar fi trebuit să curețe lumea de computere pentru a împiedica oamenii să împărtășească muzică. De asemenea, criptomonedele pot exista în afara controlului guvernelor și băncilor sau al altor autorități centrale.
 • Sistemele descentralizate nu se destramă într-un singur punct de eșec. Criptomonedele pot oferi transferuri de bani mai ieftine și mai rapide, în special fără taxe de autentificare și securitate terțe. Securitatea este încorporată direct în sistem.
 • Tranzacționarea cu criptomonede este la fel de ușoară ca descărcarea unei aplicații pe telefon.
 • Dacă doriți doar să efectuați câteva tranzacții, nimic imens, atunci începeți prin deschiderea unui cont pe o platformă precum Coinbase. Verificați-vă identitatea și ați plecat la curse! Nu este nevoie de un portofel digital sau de cunoștințe criptografice anterioare!

De ce este valoroasă criptomoneda?

Astăzi, avem carduri bancare care reprezintă bani de hârtie. Banii de hârtie puteau fi răscumpărați în aur și argint. Aurul și argintul erau valoroase, deoarece oamenii apreciau să le folosească în bijuterii. Orice folosesc oamenii ca bani a avut întotdeauna o origine din ceva valoros.

Cu excepția criptomonedelor… sau cel puțin așa pare.

Mulți nu-și dau seama că criptomoneda este atât o monedă, cât și un sistem de plăți. Sistemul de plăți este sursa valorii sale. Dar chiar și pasionații de cripto au probleme cu acest concept, așa că haideți să săpăm puțin mai adânc.

Limitările tehnologice au separat întotdeauna monedele de sistemele lor de plată. Când transferați bani în întreaga lume, trebuie să vă bazați pe terțe părți. Și trebuie să ai încredere în acele terțe părți la fel cum trebuie să aibă încredere în tine.

De aceea au fost inventate criptomonedele – pentru a evita această dependență de terți. Misteriosul creator al Bitcoin, Satoshi Nakamoto, a spus despre invenția sa:

„O versiune pur peer-to-peer a numerarului electronic ar permite ca plățile online să fie trimise direct de la o parte la alta, fără a trece printr-o instituție financiară. Semnăturile digitale oferă o parte a soluției, dar principalele beneficii se pierd dacă o terță parte de încredere este încă necesară pentru a preveni cheltuielile duble. Propunem o soluție la problema cheltuielilor duble folosind o rețea peer-to-peer. Rețeaua marchează temporal tranzacțiile prin hashing-ul lor într-un lanț continuu de dovezi de lucru bazate pe hash, formând o înregistrare care nu poate fi modificată fără a reface dovada muncii.

Cu alte cuvinte: inovația provine din modul în care funcționează rețeaua de plăți. Moneda sau unitatea monetară digitală poate exprima doar valoarea rețelei. O monedă criptomonedă este un instrument de contabilitate. Utilitatea criptomonedelor provine din rețeaua sa de plăți. Aceasta se numește blockchain.

Ce este „blockchain”?

Tehnologia blockchain face criptomonedele posibile. Este un registru distribuit care este în esență o bază de date partajată și sincronizată în spațiu și accesibilă mai multor persoane. Acesta oferă tranzacțiilor „martori” publici în loc de un registru centralizat care se bazează pe instituții financiare sau terțe părți.

Registrul blockchain trăiește în cloud. Observat de oricine în orice moment și monitorizat de utilizatorii săi, blockchain-ul permite transferul de biți de informații de la o persoană la alta. Acești biți de informații sunt ca titluri de proprietate securizate digital. Nakamoto le-a numit „semnături digitale”.

Blockchain-ul verifică aceste semnături digitale fără a depinde de o agenție de încredere terță parte. Un registru de internet la care toată lumea are acces este util. Înregistrează sumele, ora și adresa publică a fiecărei tranzacții. Blockchain-ul garantează integritatea sistemului. Unitatea monetară este doar o formă digitală a unui titlu de proprietate. Adevărata vedetă a spectacolului este blockchain-ul.

Valoarea criptomonedelor nu este încorporată în monedele digitale, ci în rețeaua de plăți. Dacă cumva criptomonedele ar abandona blockchain-ul, valoarea monedelor digitale ar scădea la zero. Motivul pentru aceasta este că blockchain-ul nu este doar despre bani.

Blockchain-ul este invenția perfectă pentru transferul de informații care necesită securitate, confirmări sau asigurări de autenticitate. Aceasta diminuează potențialul de eroare umană. Structurile ierarhice sunt înlocuite de tehnologia peer-to-peer. Într-o economie care se bazează pe contracte și schimburi, a avea algoritmi care garantează încrederea și securitatea este ca și cum … ei bine, este ca și cum ai renunța la CD-uri pentru un smartphone cu o aplicație care transmite muzică gratuit.

Cine folosește cripto?

Dacă îi asculți pe cei care au cel mai mult de pierdut din criptomonede, doar infractorii și antreprenorii din Silicon Valley profită de asta. Dar acest lucru este evident fals. Adoptarea criptomonedelor este larg răspândită în țările dezvoltate precum Statele Unite, Regatul Unit, Canada și țările Uniunii Europene.

De asemenea, economiile emergente din Africa au adoptat criptomonede. Un sondaj recent a sugerat că 33% dintre nigerieni dețineau cripto.

Rezidenții din India, China și Brazilia au adoptat criptomonede pentru a transfera bani peste granițe fără cheltuieli inutile.

Statele Unite și Canada au o atitudine pro-cripto. Multe țări mătură criptomonedele sub covorul de reglementare atunci când aplică reguli de fraudă și combatere a spălării banilor. Nu și pentru americani și canadieni.

Statele membre ale Uniunii Europene au fost în mod tradițional mai puțin calde în primirea lor. Cu toate acestea, acest lucru se schimbă pe măsură ce guvernele și parlamentul UE au ajuns la un acord privind reglementarea criptomonedelor.

În majoritatea locurilor, guvernele impozitează criptomonedele ca câștiguri de capital.

Criptomonedele sunt ilegale în Algeria, Egipt, Bangladesh, China (pentru rezidenți, din septembrie 2021) și Macedonia de Nord (singura țară europeană cu o interdicție completă).

Cetățenii columbieni pot deține cripto, dar instituțiilor financiare ale țării le este interzis să se implice.

Cine acceptă cripto?

Criptomonedele precum Bitcoin sunt acceptate de companii precum PayPal, Microsoft, Wikipedia și chiar Home Depot (cel mai mare retailer de îmbunătățire a locuințelor din America).

Și, desigur, noi la RealChems acceptăm criptocurrency ca plată.

De ce ar trebui să utilizați cripto?

Există mai multe avantaje în utilizarea cripto.

Protejați-vă activele – Structura descentralizată a cripto înseamnă că activele dvs. nu sunt susceptibile la o relație de încredere terță parte. Când tranzacționați, puteți păstra ceea ce câștigați. Nu există taxă intermediară.

Protejați-vă împotriva furtului – Tranzacțiile sunt validate și înregistrate într-un registru public. Identitățile sunt criptate.

Protejați-vă împotriva inflației – În ciuda volatilității lor, criptomonedele și-au păstrat valoarea, în timp ce inflația atinge niveluri record. Criptomonedele pot servi drept pernă financiară într-o lume incertă.

Sigur și transparent – Criptomonedele sunt publice și private acolo unde contează. Suficient de public pentru a se asigura că rețeaua de plăți rămâne onestă. Dar suficient de privat pentru a vă asigura identitatea.

Cum și de unde să cumpărați cripto?

Pentru a cumpăra criptomonede, trebuie să găsiți un broker sau un schimb criptografic.

(Puteți, de asemenea, să minați criptomonede, dar asta ne va duce într-o gaură de iepure cu privire la ceea ce este chiar cripto „minier”. În plus, este nevoie de o putere de calcul extraordinară și de resurse pentru a face acest lucru, deci nu merită efortul pentru tranzacțiile de bază.)

Un schimb criptografic este o platformă în care cumpărătorii și vânzătorii se întâlnesc pentru a tranzacționa criptomonede. Ele sunt similare cu platformele de brokeraj online. Cel mai popular este Coinbase și Gemeni, dar puteți alege dintr-o mulțime de altele.

Problema cu schimburile de criptomonede este că guvernele nu le reglementează. Deci, în cazul unui hack sau al unui eveniment neprevăzut, persoanele cu criptomonede în aceste schimburi și-ar putea pierde banii.

Schimburile criptografice tind să se orienteze către începători și, prin urmare, percep taxe mai mari decât dacă ați merge pe o altă rută.

Un broker criptografic elimină complexitatea procesului. Robinhood și SoFi sunt doi dintre cei mai cunoscuți brokeri cripto.

La fel ca un broker „obișnuit”, un broker criptografic este un intermediar între dvs., consumator și schimbul de criptomonede. Dacă nu vă deranjează să plătiți o mică taxă de serviciu, utilizarea unui broker criptografic este o modalitate excelentă de a intra în domeniu fără prea multe cunoștințe prealabile.

Odată ce v-ați înscris la un brokeraj sau la un schimb criptografic, puteți depune bani în contul dvs. Cu bani în cont, puteți achiziționa criptomonede. Și nu vă faceți griji dacă nu vă puteți permite indiferent de prețul bitcoin la care se află în prezent. Puteți cumpăra sume fracționate, de exemplu, 1/100 milionime dintr-un bitcoin.

Cele mai mari zece criptomonede de pe piață în acest moment sunt:

 1. Bitcoin (BTC)
 2. Ethereum (ETH)
 3. Tether (USDT)
 4. Binance Coin (BNB)
 5. Cardano (ADA)
 6. Dogecoin (DOGE)
 7. XRP (XRP)
 8. Solana (SOL)
 9. Moneda dolarului american (USDC)
 10. Uniswap (UNI)

Câteva lucruri de reținut atunci când cumpărați cripto printr-un broker sau schimb:

Va trebui să vă verificați identitatea. Acest lucru este necesar pentru a preveni frauda și pentru a îndeplini cerințele de reglementare guvernamentale. O platformă criptografică poate solicita o copie a permisului de conducere sau a pașaportului.

Unele companii de carduri de credit procesează tranzacțiile cu criptomonede ca avansuri în numerar. Deci, dacă transferați bani de pe un card de credit pe un schimb criptografic, aveți grijă la ratele dobânzilor mai mari și la comisioanele de avans în numerar de la banca dvs.

Unde ar trebui să-mi stochez cripto-ul?

Aveți câteva opțiuni: un schimb criptografic, un portofel digital sau un portofel fizic. Vă recomandăm un portofel digital sau fizic din motive de securitate. Dar dacă vă scufundați degetele de la picioare în lumea criptografică și nu aveți un echilibru mare, atunci nu este nimic în neregulă cu lăsarea cripto pe bursă.

Pentru mai multe informații despre acest lucru, consultați Cum se creează un portofel criptografic.

Cum se face o tranzacție cu criptomonede

În sfârșit! Am acoperit aproape tot ce trebuie să știm despre criptomonede. Acum, putem ajunge la esența problemei. Cum folosești aceste lucruri ciudate!?

Să presupunem că aveți niște criptomonede pe un schimb sau stocate într-un portofel. Acum ce urmează?

Cea mai simplă tranzacție este pur și simplu schimbul unei criptomonede cu alta. Puteți face acest lucru din confortul schimbului criptografic sau vă puteți notifica brokerul.

Când doriți să retrageți, puteți utiliza un chioșc online conceput pentru conversia criptomonedelor în moneda locală.

Dar să spunem că vrei să cumperi ceva cu cripto?

Puteți transfera între portofele digitale. Tot ce aveți nevoie pentru a efectua tranzacția este să aveți adresa blockchain pentru portofelul către care trimiteți banii.

Dacă utilizați bitcoin, adresa va arăta cam așa: 1FtjAzGKSyAavUkbw5QsyzzNDKdtPXk95D

Fiecare adresă se leagă de un anumit utilizator sau de locația unui anumit portofel. Fiecare adresă criptografică este unică, deoarece reprezintă locația unui portofel pe blockchain.

Adresele criptografice sunt publice, dar persoana sau portofelul din spatele adresei rămâne anonim.

Persoanele fizice trimit criptomonede la o adresă criptografică, cum ar fi modul în care puteți trimite moneda obișnuită la adresele de e-mail. Dar mai întâi, aveți nevoie de adresa portofelului către care trimiteți bani. Sau, invers, persoana care încearcă să vă trimită cripto are nevoie de adresa portofelului dvs. (sau adresa de pe bursă).

Deoarece adresele criptografice sunt lungi și aleatorii, oamenii au adoptat coduri QR pentru tranzacții și comunicare ușoare. Aceste coduri QR reprezentând adrese criptografice sunt sigure pentru publicitate, deoarece sunt protejate împotriva furtului.

O adresă criptografică este o „cheie publică”. O cheie publică este una dintre cele două chei utilizate în criptografie. Cheia utilizată pentru decriptare este diferită de cea utilizată pentru criptare. Sau, cu alte cuvinte, vă pot trimite bani la adresa blockchain, dar nu pot folosi acea adresă pentru a fura din portofelul dvs. digital.

Pe scurt: cum să efectuați o tranzacție cu criptomonede


Dacă știți cum să descărcați o aplicație pe telefon, puteți începe cu criptomonede și puteți efectua o tranzacție. Atât de ușor este.

Dificultatea cu cripto vine din înțelegerea a ceea ce este și de ce are valoare. Sperăm că ați învățat ceva astăzi. Și dacă doriți mai multe informații despre obținerea unui portofel de criptomonede și tranzacționarea cu acesta în loc să vă bazați pe brokeraje sau schimburi de monede, vă rugăm să consultați Cum se face un portofel criptografic. Ar trebui să răspundă la orice alte întrebări pe care le aveți.

REWARD POINTS
 • Register Your Self and Earn
  10 Points
 • Plasați comanda și câștigați puncte Earn 1 Puncte pe fiecare 1.00 cheltuit
 • Refer Link
  Împărtășiți acest link și primiți o recompensă doar la achiziția lor
 • Câștigați pe baza cumpărării de către altcineva
  Recompensa este : 20 Punct
 • image
  Aplicați puncte la totalul coșului

  Regula de conversie : 1.00 = 25 Punct

REWARD POINTS REWARD POINTS
Scroll to Top